PSZICHOTERÁPIA BUDAPEST
"És ha elvesznél az óceánban és ott meglátnád az arcokban a végtelent...megpillantanád az ég fényét, látnád, amint a felhők gördülnek...." Goethe: Faust

Bejelentkezés

+36 30 55-22-027
+36 1 209-1796 (este)
 

Ha Ön SZORONG vagy PÁNIKBETEG - a baráti tanácsok, a drog, az alkohol, a cigaretta helyett - járjon therápiába, kérjen segitséget, tanácsot! A szorongás, pánikbetegség kezelésére széleskörű, hatékony therápiás módszerekkel segitek, gyógyitom!

Személyközpontú terápia

A személyközpontú/Rogersi/ therápia nagyon közel áll hozzám,, mivel meggyőződésem, hogy a therapeuta empátiája, feltétel nélküli elfogadása és hitelessége a legfontosabb tényező minden terápiás folyamatban, -akár a lélekgyógyászatban, akár a hagyományos orvoslásban is.

Az ilyen képességekkel rendelkező terápeuta a "jó szóval", a gyógyitó beszélgetéssel nagy eséllyel gyógyit, természetesen csak akkor, ha a páciens gyógyulni akar.

A személyközpontú terápia lényege az önfeltárás, ennek során az egyén felszinre hozza a belső élményeit, szorongásait, félelmeit. Ezzel intenziven foglalkozik, majd önmaga jobb megismerése révén új következtetésket von le, amelyek segitik a fejlődésben, növekedésben.

A terápeuta fő feladata a paciens érzéseinek, problémáinak a visszatükrözése, ez az a tükörkép, amelyben a paciens hitelesen látja önmagát, igy az egyén önmagát jobban megismeri önismerete fokozódik, problémáit jobban tudja megoldani.