PSZICHOTERÁPIA BUDAPEST
"És ha elvesznél az óceánban és ott meglátnád az arcokban a végtelent...megpillantanád az ég fényét, látnád, amint a felhők gördülnek...." Goethe: Faust

Bejelentkezés

+36 30 55-22-027
+36 1 209-1796 (este)
 

Ha Ön SZORONG vagy PÁNIKBETEG - a baráti tanácsok, a drog, az alkohol, a cigaretta helyett - járjon therápiába, kérjen segitséget, tanácsot! A szorongás, pánikbetegség kezelésére széleskörű, hatékony therápiás módszerekkel segitek, gyógyitom!

Viselkedésterápia

A lényeg a kóros inger-reakció kapcsolatának feloldása fokozatosan.

A pacienst vagy képzeletben, vagy a valóságban a szorongást kiváltó tüneteknek a szituációjába helyezzük, de csak olyan mértékig, hogy ne lépjen fel szorongás.

A viselkedésterápia módszerei:

  • relaxáció, szorongáshierarchia felállitása, 
  • a szorongást kiváltó inger hatásának fokozatos gyengitése, stb. 

Különféle szorongást okozó félelmek/fóbiák/:

  • metrón, liftben, különféle utazási eszközökön való szorongás, l
  • akásból kilépési félelem,
  • bevásárlóközpontban tartózkodási szorongás, stb.

A viselkedésterápiáknak több módszere van arra, hogy a különféle szorongások csökkenjenek.

Módszerek pl,:a kóros inger-reakció kapcsolat feloldása/deszenzitizálással/, az ingerelárasztásnál  intenziv szorongásos helyzetnek tesszük ki a pacienst.

Az operáns kondicionálás azt jelenti, hogy valamely viselkedést kifejlesztünk, vagy gyakoriságát növeljük, vagy a viselkedés megjelenését csökkentjük, igy kialakitjuk az új viselkedésformát pozitiv vagy negativ megerősitéssel.A kóros viselkedésforma extrém módon fokozása a kimerülésig, ez a negativ gyakorlás./pl,. kényszerviselkedés/.